Fredskoalitionen Göteborg

25 juni, 2013

Einsteins teorier

Filed under: kärnkraft,nya — ingrid @ 00:53

— Fysiken handlar om de beståndsdelar som bygger upp universum, de fundamentala … Däremellan finns forskningsfält som studeras inom atomfysik, molekylfysik och fasta  tillståndets fysik. Ett exempel på en sådan teori är Einsteins teori om den fotoelektriska effekten, …sv.wikipedia.org/wiki/Allmänna_relativitetsteorin‎

Den allmänna relativitetsteorin är en teori om gravitation…Såvida universum är oändlig, borde det i varje riktning finnas ett ljust objekt, en stjärnyta… Den speciella relativitetsteorin, som Albert Einstein formulerade år 1905 …  Strängteorin … sv.wikipedia.org/wiki/Strängteori‎

Genom att använda denna modell kan fysiker undvika vissa problem som annars… Det är ännu inte känt om strängteorin kan beskriva ett universum med exakt de… eller om Einsteins relativitetsteorier gör dessa förutsägelser, utan förutsätter att …

 tid-och-rum-forsvann-med-einsteins-formel_481713.svd‎

 Albert Einstein – Jöran Briding joranbriding.se/albert-einstein/‎2″
Albert Einstein formulerade teorierna kring världens mest kända ekvation E=mc2 där Einsteins teorier om universum brukar av världens teoretiska fysiker nämnas som något av de mest  banbrytande, men den stora allmänheten har antagligen inte insikt i den…

Teorier: parallella universa www.ufo.se/fakta/artiklar/universa.shtml‎

Teorin om parallellt universum, vilket UFO kommer ifrån, kan kompletteras med de i kvantfysiken, bland annat med ett experiment Einstein gjorde med två andra. Det är alltså inte att undra på, vissa fysiker som studerar kvantfysiken tenderar att …

 www.alltomvetenskap.se/…/tio-vetenskapsman-som-forandrade-varlden‎

8 apr 2008 – Einsteins teorier har format mycket av vår nutida värld. E=Mc² … Som fysiker upptäckte han rörelselagarna och formulerade den allmänna gravitationsteorin. 1. … som är den bästa teori vi idag har för att förklara universum.

Forskare och Naturvetenskapsmän – Robotbyn www.robotbyn.se/astrofysik/scientists.php‎

Einsteins teori krävde i sin ursprungliga form, att universum ändrade storlek men den … Werner Heisenberg var en tysk fysiker som tillsammans med Niels Bohr …

Calder Nigel: Einsteins universum Pris: 95 kr | Bokbörsen
www.bokborsen.se/Calder-Nigel/Einsteins-Universum/1828213‎

Detta har inte hänt, utan det är fortfarande Einsteins universum som gäller. dek. … men förutsätter att andra fysiker eventuellt kan komma fram med nya teorier som …

Svarta Hål – Stefan Rådströms Webspot
stefan-radstrom.se/index.php?option=com_content&view…id…‎

12 apr 2010 – Ett Svart Hål är ett av universums mest abnorma objekt. … Einsteins gravitationsteori, som ger oss den kosmiska beskrivningen av … olika varandra så att till och med Einsteins och Heisenbergs, tidernas största fysiker, teorier och ekvarioner…

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

Powered by WordPress